بحـث
المواضيع الأخيرة
الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
المقادير :
ملوخية- ثوم --2ملعقة كبيرة كزبره جافه مطحونة--ملح - 2ملعقة سمن
- كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما مع الأرانب لأنه غير دسم
- كمية الأرانب حسب العدد
الطريقة :
يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
ويقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور
يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
تحضير الملوخية
إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)
وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاة ونتركها لتصفية الماء
عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش
الى أن تصبح ناعمة
نقلبها ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها
نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض ونضع عليهم
قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال
نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة
ونرفعها بالمغرفة لأعلي عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية
حسب الرغبة
إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن
نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة
التقلية :
نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية
نغطي القدر بسرعة لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونغطي القدر نص نص
نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها (هيل ) و مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا
لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود
تقدم الملوخية مع الأرز المطبوخ بالطريقة العادية
أما الملوخية المجمدة فتطهى بوضع الملوخية في مقدار 3 اكوب أو أقل شوية من مرق الارنب المغلي -نضع الملوخية ونتركها تذوب في المرق الساخن على نار هادئة جدا ونقلبها من ووقت لأخر الى أن تسخن بشرط ألا تغلي ثم نضع عليها التقلية كما في السابق
وبالهنا والشفا
ملوخية- ثوم --2ملعقة كبيرة كزبره جافه مطحونة--ملح - 2ملعقة سمن
- كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما مع الأرانب لأنه غير دسم
- كمية الأرانب حسب العدد
الطريقة :
يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
ويقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور
يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
تحضير الملوخية
إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)
وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاة ونتركها لتصفية الماء
عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش
الى أن تصبح ناعمة
نقلبها ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها
نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض ونضع عليهم
قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال
نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة
ونرفعها بالمغرفة لأعلي عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية
حسب الرغبة
إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن
نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة
التقلية :
نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية
نغطي القدر بسرعة لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونغطي القدر نص نص
نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها (هيل ) و مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا
لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود
تقدم الملوخية مع الأرز المطبوخ بالطريقة العادية
أما الملوخية المجمدة فتطهى بوضع الملوخية في مقدار 3 اكوب أو أقل شوية من مرق الارنب المغلي -نضع الملوخية ونتركها تذوب في المرق الساخن على نار هادئة جدا ونقلبها من ووقت لأخر الى أن تسخن بشرط ألا تغلي ثم نضع عليها التقلية كما في السابق
وبالهنا والشفا
دموع القمر- ** مشرفة منتدى مائدتي **
- عدد المساهمات : 184
نقاط : 5531
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 05/04/2010
العمر : 31
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
جميلة الأكلة
شكراً لكي يا لؤلؤة الإسلام على المجهود الرائع
ولو أنها ملوخية خضرا بس مش مهم
بارك الله فيكي
وتقبلي مروري
شكراً لكي يا لؤلؤة الإسلام على المجهود الرائع
ولو أنها ملوخية خضرا بس مش مهم
بارك الله فيكي
وتقبلي مروري
محمد عزالدين- المدير العام
- عدد المساهمات : 431
نقاط : 6333
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 25/10/2009
الموقع : https://ayaareg.ahlamontada.net
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
ايه ده ياعم احنا هناكل ولا جايين نكشف نظر
ايه الخط النمنم ده انا مش شايف ولا كلمه
احنا بالشكل ده هنحتاج دكتور عيون فى المنتدى
ايه الخط النمنم ده انا مش شايف ولا كلمه
احنا بالشكل ده هنحتاج دكتور عيون فى المنتدى
على شاهين- مشرف عام
- عدد المساهمات : 284
نقاط : 5613
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
الموقع : almoslem20002001@yahoo.com
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
رائع يا اخت لؤلؤة
ايوه يا عم محدش قدك كفته وارانب
هو مفيش فراخ ولا ايه
لا يا عم انين انت شكلك كده عايز تروح لدكتور نظر
ولا اقلك كل جزر بيقوى النظر
بس انا المره دى فرى فرى هانجرى
ههههههههههههههههههه
تقبلى مرورى
ايوه يا عم محدش قدك كفته وارانب
هو مفيش فراخ ولا ايه
لا يا عم انين انت شكلك كده عايز تروح لدكتور نظر
ولا اقلك كل جزر بيقوى النظر
بس انا المره دى فرى فرى هانجرى
ههههههههههههههههههه
تقبلى مرورى
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
انين الفجر كتب:ايه ده ياعم احنا هناكل ولا جايين نكشف نظر
ايه الخط النمنم ده انا مش شايف ولا كلمه
احنا بالشكل ده هنحتاج دكتور عيون فى المنتدى
معلش يا اخ انين مش عارفه ايه حصل للخط
مع انى كان كبير
هو دلوقتى هياكل الارنب ويكبر تانى
بس هو واضح يعنى
دموع القمر- ** مشرفة منتدى مائدتي **
- عدد المساهمات : 184
نقاط : 5531
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 05/04/2010
العمر : 31
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
ههههههههههههههههههههههههههههههه
محمد عزالدين- المدير العام
- عدد المساهمات : 431
نقاط : 6333
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 25/10/2009
الموقع : https://ayaareg.ahlamontada.net
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
هو الاينب ده هيكفى مين ولا مين
يايب الخط ياكل الاينب ويكبي بسيعه
يايب الخط ياكل الاينب ويكبي بسيعه
على شاهين- مشرف عام
- عدد المساهمات : 284
نقاط : 5613
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
الموقع : almoslem20002001@yahoo.com
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
طيب ماشي يا عم أنين
وبيضو علي يأي نسائم اليحمة
ابقى كل جزي علشان يقوي النظي
وبيضو علي يأي نسائم اليحمة
ابقى كل جزي علشان يقوي النظي
محمد عزالدين- المدير العام
- عدد المساهمات : 431
نقاط : 6333
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 25/10/2009
الموقع : https://ayaareg.ahlamontada.net
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
هههههههههههههههههههههههههه
ماثى ماثى هاكل جزي كتييييييييي
ماثى ماثى هاكل جزي كتييييييييي
على شاهين- مشرف عام
- عدد المساهمات : 284
نقاط : 5613
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
الموقع : almoslem20002001@yahoo.com
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
هههههههههههههههههههههههههههههههه
لالالالا ما تاكلش جزى كتير الا عنيك تفنجل
ومتخفش هبقى اسرقلك جناح الاينب
قبل ما الخط يكله كله
لالالالا ما تاكلش جزى كتير الا عنيك تفنجل
ومتخفش هبقى اسرقلك جناح الاينب
قبل ما الخط يكله كله
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
[img:f148]https://ayaareg.ahlamontada.net/[/img]
دموع القمر- ** مشرفة منتدى مائدتي **
- عدد المساهمات : 184
نقاط : 5531
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 05/04/2010
العمر : 31
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
تصدق ياد انت ذكى هى الارنب فيها اجنحه ولا ارانب اسكندريه كده ولا انت صعييييييييدى . ولا باين عليك شفت البطريق على البحر عندكم افتكرته ارانب
ياخوفى لتكون بتاكل فيران من زمان ومفهمينك ان دى ارانب
انا هبعتلك صورة ارنب وصورة فار علشان ترجع كل اللى كلته
وابقى خد لبالك المره الجايه .. بس ماتاخدش فى باللك كتير .. عشان كده غلط عليك .. وعلى راى السااااااادات ههههههههههههه
ياخوفى لتكون بتاكل فيران من زمان ومفهمينك ان دى ارانب
انا هبعتلك صورة ارنب وصورة فار علشان ترجع كل اللى كلته
وابقى خد لبالك المره الجايه .. بس ماتاخدش فى باللك كتير .. عشان كده غلط عليك .. وعلى راى السااااااادات ههههههههههههه
على شاهين- مشرف عام
- عدد المساهمات : 284
نقاط : 5613
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
الموقع : almoslem20002001@yahoo.com
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
ولما تيجى الصعيد عندنا هبقى اجبلك ارنب بلدددددددددى
واخد بالك بلدددددددددى
ركز بلدددددددددى
فاكر بلددددددددددى
واخد بالك بلدددددددددى
ركز بلدددددددددى
فاكر بلددددددددددى
على شاهين- مشرف عام
- عدد المساهمات : 284
نقاط : 5613
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
الموقع : almoslem20002001@yahoo.com
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
هههههههههههههههههههد
لالالالالالالالالا
تصدق انا كنت باكل فيران
بس الفيران عندنا كانت بجنحات
وكانو بقولولى عليها الارنب الطائر
بس لحمها حلو
لما بتتشوى ع الفحم
لما تيجى عندنا هبقى اجيبلك واحد بللدى
اصلى بس تكله كله
وعندنا بطريق بلدى غير بتا التلفزيون الى انت بتشوفه
وكله فى الاخر بلدى
ههههههه
على فكره ممكن لؤلؤه متكتبش مواضيع تانى بسببنا
كفايه
لالالالالالالالالا
تصدق انا كنت باكل فيران
بس الفيران عندنا كانت بجنحات
وكانو بقولولى عليها الارنب الطائر
بس لحمها حلو
لما بتتشوى ع الفحم
لما تيجى عندنا هبقى اجيبلك واحد بللدى
اصلى بس تكله كله
وعندنا بطريق بلدى غير بتا التلفزيون الى انت بتشوفه
وكله فى الاخر بلدى
ههههههه
على فكره ممكن لؤلؤه متكتبش مواضيع تانى بسببنا
كفايه
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
شو رأيك حبيبتي تعزميني على طبق الملوخية لاني اول مرة اتعرف على هدا الطبق عنجد اشتهيتو يسلمواااااااااااا
chocho- ** مشرفة منتدى القصة **
- عدد المساهمات : 245
نقاط : 5251
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 23/12/2010
رد: الملوخيه وصلت وكمان بالارانب
chocho كتب:شو رأيك حبيبتي تعزميني على طبق الملوخية لاني اول مرة اتعرف على هدا الطبق عنجد اشتهيتو يسلمواااااااااااا
اهلا وسهلا بيكى تنورينا والله
وكمان لو دوقتي طبق الملوخيه ده هيعجبك كتيييييييييير
تسلمى حبيبتى على المرور
دموع القمر- ** مشرفة منتدى مائدتي **
- عدد المساهمات : 184
نقاط : 5531
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 05/04/2010
العمر : 31
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين يناير 09, 2017 8:32 pm من طرف أحمد
» ممكن تصلي علي النبي
الإثنين يناير 09, 2017 8:28 pm من طرف أحمد
» وإن عدتم عدنا
السبت نوفمبر 21, 2015 12:33 am من طرف أحمد
» أولادنا في رمضان
الإثنين يونيو 30, 2014 4:53 pm من طرف أبويوسف
» أكبر وأحدث خطوط انتاج الفحم المضغوط(اصابع)
السبت يناير 25, 2014 2:42 am من طرف eslam arafa
» فحم مضغوط فحم طبيعى
السبت يناير 25, 2014 2:41 am من طرف eslam arafa
» أحدث ماكينة نشارة خشب وتقطيع اخشاب
السبت يناير 25, 2014 2:37 am من طرف eslam arafa
» وحشتونى
الخميس أغسطس 22, 2013 4:42 am من طرف على شاهين
» صورى فى شم النسيم 2012
السبت أكتوبر 20, 2012 7:32 pm من طرف عمر جابر